Nedjelja, 03 January 2021 18:35

Održana akcija darivanja krvi

Napisao

Gradsko društvo Crvenog križa Novska svaku godinu završi akcijom dobrovoljnog darivanja krvi u Novskoj i Lipovljanima. Ova akcija bila je ponešto drugačija od drugih.

9Zbog velikih manjaka krvi i krvnih pripravaka u rezervama Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu Zagreb nastojalo se animirati što veći broj darivatelja krvi da se odazovu ovoj akciji, što je u konačnici i postignuto. Akcija je provedena uz strogo poštivanje nužnih epidemiološkim mjera kako bi se sačuvalo zdravlje dobrovoljnih darivatelja krvi radi epidemije uzrokovane koronavirusom Covid 19.
8U Novskoj prikupljena je 161 doza krvi, a darivanje krvi je obilježio i potres koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, tako da je u jednom trenutku akcija bila i prekinuta radi nestanka električne energije. Kad se situacija normalizirala s akcijom se nastavilo, a darivatelji krvi su još odlučnije bili spremni darovati krv bez obzira na vrijeme čekanja svi su strpljivo čekali svoj red.
U Lipovljanima je u samo 4 sata prikupljeno 77 doza krvi.
9aAkcija darivanja krvi održana je u Novskoj u Gradskom kinu Pučkog otvorenog učilišta i u Vatrogasnom domu DVD-a Lipovljani.
Unatoč teškim uvjetima provedbe ukupno je prikupljeno čak 238 doza krvi, a bilježi se i 15 novih dobrovoljnih darivatelja krvi.
9bSlijedeća akcija darivanja krvi održati će se 29. i 30 ožujka u Novskoj i 31. ožujka u Lipovljanima.

ddk

Donacije

logoped

volonteri

 

Ulazna maska s glavne stranice