Ponedjeljak, 06 April 2020 09:35

Održana akcija darivanja krvi

Napisao

Gradsko društvo Crvenog križa Novska održalo je prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi u Novskoj 30.03. i 31.03.2020. godine u Osnovnoj školi Novska i 01.04.2020. godine u Vatrogasnom domu DVD-a Lipovljani.

Zbog izvanrednih okolnosti oko epidemije koronavirusa, akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Novska i Zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba, provedena je uz mjere posebne zaštite, po napucima i mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva RH.
Unatoč Odluke o zabrani okupljanja na javnim mjestima koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske akcije dobrovoljnog darivanja krvi izuzete su iz ove mjere, budući da se uz koronavirus i dalje događaju hitne operacije, prometne nesreće, te ostale izvanredne situacije, ali i liječenja bolesnika čiji život ovisi o krvi i krvnim pripravcima.DDK 2 20Akciji darivanja krvi odazvao se velik broj darivatelja, čak njih 169, krv je darivalo 120 darivatelja krvi, a jedna osoba je krv darivala prvi put.DDK 4 20Kao i svaki put u akciji su, uz djelatnike Gradskog društva Crvenog križa Novska, sudjelovali u podjeli zahvalnog obroka i volonteri darujući svoje slobodno vrijeme, čak i u izvanrednim situacijama za ovu plemenitu djelatnost Crvenog križa.DDK 3 20Slijedeća akcija dobrovoljnog darivanja krvi održati će se 29. i 30. lipnja u Novskoj, a 1. srpnja u Lipovljanima.

ddk

Donacije

logoped

volonteri

Please publish modules in offcanvas position.