Ponedjeljak, 02 September 2019 08:45

Tečaj prve pomoći za vozače

Napisao

Gradsko društvo Crvenog križa Novska organizira za potrebe Auto škole „DDM“ iz Novske osposobljavanje iz nastavnog predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći za buduće vozače.

Tečaj prve pomoći za buduće vozače održati će se 03.09.2019. (utorak), 05.09.2019. (četvrtak) i 06.09.2019. (petak) u prostorijama Auto škole „DDM“ u Novskoj (ulica Kralja Tomislava 121) s početkom u 17 sati.

Osposobljavanje iz prve pomoći za buduće vozače se provodi na temelju Nastavnog plana i programa iz predmeta Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći u trajanju od devet školskih sati teorijske i praktične nastave.

Nastavne cjeline i teme obuhvaćene osposobljavanjem su: uvod u prvu pomoć, postupak sa ozlijeđenom osobom, pružanje prve pomoći osobi bez svijesti, krvarenje, rane i ozljede, ozljede kostiju i zglobova i akcidentalna stanja, bolesti i trovanja. Za potrebe izvođenja nastave, novljanski Crveni križa osigurava sva potrebita nastavna sredstva i pomagala i priručnike iz prve pomoći.

Nastavni predmet Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći sastavni je dio osposobljavanja kandidata za buduće vozače koji organizira Crveni križ.

Predavanja iz prve pomoći provode licencirani predavači (liječnici) Hrvatskog Crvenog križa, a ispitivači su liječnici iz Hrvatskog autokluba.

ddk

Donacije

logoped

volonteri

Please publish modules in offcanvas position.