Srijeda, 12 June 2019 11:17

Svjetski dan darivatelja krvi, 14. lipnja

Napisao

I ove godine 14. lipnja će se širom svijeta obilježiti Svjetski dan darivatelja krvi.

Tom prilikom iskazuje se zahvalnost dobrovoljnim, neplaćenim darivateljima krvi za sve darovane doze krvi kao i za podizanje svijesti o potrebi redovitog darivanja krvi kako bi se osiguralo da svaki pojedinac ali i zajednica imaju mogućnost, u slučaju potrebe, za pravovremenu opskrbu sa sigurnom i kvalitetnom krvi i krvnim pripravcima.

Tema ovogodišnje kampanje je darivanje krvi i opći pristup sigurnoj transfuziji krvi. Cilj ovogodišnje teme je potaknuti što veći broj ljudi diljem svijeta je da postanu dobrovoljni, neplaćeni davatelj krvi te da redovito daruju krv na organiziranim akcijama davanja krvi, koje su ključne za izgradnju čvrstih temelja, održivih i dostatnih nacionalnih zaliha krvi za sve one kojima je u danom momentu krv po život neophodno potrebna.

Samodostatnost opskrbe zdravstva potrebnim dozama krvi za svaku zemlju predstavlja nacionalno bogatstvo i nacionalnu sigurnost neometanog funkcioniranja zdravstva.

Ovogodišnji slogan Svjetskog dana darivatelja krvi glasi: „Sigurna krv za sve“.

Svim dobrovoljnim darivateljima krvi upućujemo iskrene čestitke povodom Svjetskog dana darivatelja krvi te im zahvaljujemo na iskazanoj solidarnosti, humanosti i svakoj darovanoj dozi krvi.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 12 June 2019 11:23

ddk

Donacije

logoped

volonteri

Please publish modules in offcanvas position.