Srijeda, 22 May 2019 10:06

Novljanski paket za bebe predstavljen u Đakovu

Napisao

U Đakovu je 21. svibnja 2019. godine održana konferencija „Doprinos JLP(R)S demografskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema“ u organizaciji Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Đakova. 

Bila je ovo prva u nizu konferencija kojom se, između ostalog, željelo promovirati rad gradova i općina na provođenju demografskih mjera, te su prezentirani i primjeri dobre prakse gradova Đakovo, Novska, Belišće i općina Strizivojna i Vladislavci.
Gradonačelnik Grada Novske, Marin Piletić, na ovoj konferenciji predstavio je niz mjera Grada Novske pod zajedničkim nazivom „Novska na 1. mjestu“ koje obuhvaćaju stvaranje novih radnih mjesta i boljih uvjeta za život mladih obitelji s ciljem ostanka u gradu Novska.
KonferencijaNa poziv gradonačelnika Marina Piletića na ovoj konferenciju sudjelovali su i predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Novska, Zoran Prpić i Melita Mihalić predstavljajući „Novljanski paket za bebe“ u okviru demografske mjere „Kolica za novljanskog klinca“.
„Novljanski paket za bebe“ jedinstven je u Republici Hrvatskoj, a izrađen je po uzoru na finski model paketa za novorođene bebe. Vrijednost jednog paketa je 1.500 kuna, a sredstva su osigurana u Proračunu grada Novske. Gradsko društvo Crvenog križa Novska realizator je ovog Projekta, a u paketu se nalazi 32 odjevna predmeta i higijenska artikla, odnosno većina potrebnih stvari u prvim mjesecima života djeteta, i to dekice, body, pidžama, pokrivač, majice, benkice, kombinezoni, rukavice, krpene cipelice, četkica s češljićem, toplomjer, kupke za kupanje, kreme, pelene, vlažne maramice, tješilica i brojni drugi artikli.
Novljanski paket za bebeCilj ove konferencije bio je okupljanje predstavnika JLS(R)S s područja Slavonije, stručnjaka iz područja demografije, te predstavnika Ministarstva i tijela državne uprave, a Gradsko društvo Crvenog križa Novska, uz potporu Grada Novske, dalo je svoj doprinos u ovoj prvoj konferenciji sudjelujući u stvaranju pozitivnog okruženja i poticanju promoviranja obiteljskih vrijednosti i demografske revitalizacije Republike Hrvatske.

Fotografije: Tomislav Koran, Novska

 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 22 May 2019 10:21

ddk

Donacije

logoped

volonteri

Please publish modules in offcanvas position.